Com cada any (i cada vegada amb més entusiasme) emprenem el nostre viatge als EUA per establir i enfortir les nostres relacions, oferir suport comercial i planificar rutes amb el nostre històric importador Classical Wines from Spain, el nostre fidel company des dels orígens de la seva creació el 1984 i reconegut per tenir el portfoli de vins espanyols més complet de tots.

Moments de dur treball alternen moments de dolços records.

Steve Metzler recorda: "Vaig arribar per primera vegada al Penedès al setembre del 83, però no vaig conèixer a Manuel Sancho fins al febrer del 1984. Encara treballava en una botiga de vins i vam procurar importar un palet a través d'un importador local que venia molt a Castellblanch i ens ho va portar com a favor. A la fi del 84 vaig començar a buscar distribució com a agent. A principis del 1985 vaig conèixer a Almudena, ens vam casar a l'agost i aviat ens vam convertir en importadors reals de compra i venda. Tot a poc a poc, no hi havia diners, només esperança. Però com portàvem més de 10 anys comparat amb la resta del mercat de vi espanyol, vam tenir el temps per establir-nos sense molèsties".

Verity wines, el distribuïdor de Classical, és la nostra segona etapa. Amb ells vam visitar les ciutats de Buffalo, Rochester, Albany i New York City i vam notar en els seus ulls el reflex de la passió pels nostres productes. Per a ells és indispensable que en les etiquetes dels productes es pugui apreciar que els nostres caves són Vintage.

A la ciutat de Nova York vam poder organitzar una degustació dels caves amb tot l'equip de comercials, on vam valorar i confirmar el bon potencial d'aquest distribuïdor, que compta amb un equip d'uns 40 venedors per a l'estat i la seva oficina està ubicada a la 8th Avenue, molt a prop de l'Empire State Building. Pocs poden tenir el privilegi de disposar d'una oficina en aquesta estratègica zona.

A l'Estat de Connecticut vam visitar al nostre distribuïdor Hartley and Parker a la zona sud de Connecticut a 30 minuts de NYC. Es tracta d'una zona residencial per a tots aquells que vulguin viure allunyats del ritme frenètic de la ciutat més gran d'EUA.

Per desgràcia, cada experiència meravellosa arriba al final i el nostre últim destí és l'Estat de Massachusetts on ens centrem un parell de dies a Boston, una de les ciutats més importants d'EUA, on conviuen les 2 universitats més prestigioses del país, Harvard i Cambridge.

El nostre distribuïdor en aquest Estat és Carolina Wine & Spirits, Martignetti Companies un distribuïdor molt important i amb força presència i visibilitat en el mercat. Les sensacions i també els contactes realitzats són molt prometedors.

Durant aquest viatge que s'ha prolongat fins a dues setmanes hem trobat veritables fans dels nostres caves, professionals que desitjaven més interacció amb algú de la casa i gent curiosa que preguntava informacions tècniques i anècdotes del celler.

El tresor que ens emportem a Espanya és el respecte de les opinions dels altres i l'empenta que noves idees ens poden oferir. Saber confrontar-se amb els altres és important perquè només a partir de la comparació pot néixer una cosa nova.

Els nostres esquemes mentals ens guien cap a solucions que són repetitives en comparació amb el que podem imaginar. Es fa difícil pensar fora dels nostres propis patrons i també és absurd creure que hi ha patrons compartits per tots.

Cada home és un individu i, com a tal, té una identitat de pensament diferent de tots els altres i és interessant saber acceptar les crítiques i les noves idees de qui es creua en els nostres camins, és important saber acceptar les divergències i gaudir amb tota l'ànima del reconeixement dels nostres consumidors.