Ja vam parlar del nostre distribuïdor Dom Wina al nostre blog, en un dels viatges que emprenem dues vegades l'any per donar-li suport en les activitats que organitza.

En aquest moment de l'any té lloc l'esdeveniment Horeca 2019 a la petita i acollidora Sieraków a 30km de la ciutat-joia Cracòvia.

A les 12.30 del 14 de març començava oficialment l'esdeveniment, organitzat perquè hi assistís un públic de professionals del canal Horeca en la naturalesa intacta del lloc on el propietari Pawel cada any organitza amb afecte i de forma impecable el festival. Acompanyats de cellers italians, argentins, francesos, israelians i uruguaians el propietari de l'empresa obre les degustacions amb un discurs detallat sobre la situació de Dom Wina, sobretot de les noves incorporacions i del nou vodka Dwor Sieraków produït per ells i que està tenint un èxit impressionant. Vam tenir l'honor de provar-lo en exclusiva i entendre més a fons el seu procés d'elaboració i la seva maceració amb fruites del bosc típiques de Polònia.

Tot i que Dom Wina disposa d'un ampli portfoli de Mont Marçal, aquest cop els productes que es presentaven són el cava Gran Cuvée, el vi Marcelona Blanc, Marcelona negre i Mont Marçal Criança.

L'afluència de públic a la qual s'adreça l'esdeveniment és d'unes 250 persones. El Gran Cuvée és l'estrella del moment al costat del vi negre Criança. Entenem que Polònia és un país que estima els productes més complexos i consistents. El paladar dels polonesos es queda satisfet i complet només quan un vi o un cava tenen una certa consistència i un determinat llarg post gust.

L'acceptació dels nostres productes en aquest mercat és molt bona, tots proven cava, repeteixen i estan interessat en saber més sobre la història del cava i de la seva denominació d'origen, aspecte que destaca molt i deixa reflexionar sobre l'índole curiosa dels polonesos, que per un moment, confiats, es deixen agafar de la mà i es fan transportar a les nostres vinyes per gaudir de la vista dels primers brots i del perfum tènue de la primavera que s'acosta.

Un cop acabat el festival, com sempre Pawel al costat d'Arthur i Kasia, figures importants del team Dom Wina, són l'ànima de la festa i donen el vistiplau per començar el deliciós i entretingut sopar on les delicatessen poloneses acompanyen els vins d'altres cellers i el nostre cava.

Deixem aquest desolat però amè i tranquil lloc per anar directes a la frenètica fira Prowein, dos esdeveniments completament antitètics. Al cor caldrà mantenir viu el record d'aquests dies passats entre els boscos i els perfums de la veritable campanya polonesa per poder tenir els nervis freds i afrontar la fira de vins més important del món.